Bending-Cell_Intro_web.jpg

News Bending Cell: Xpert plus automation

Bystronic udvider kantpresserne Xpert og Xpert Pro til en fuldautomatisk bukkecelle. Med Bending Cell kan brugeren bearbejde store serier og arbejde i skiftehold effektivt og fejlfrit. På EuroBLECH 2018 fik denne løsning en MM Award.

Den pladeforarbejdende industri er under pres: Det gælder om at begrænse produktionsomkostningerne, uden at kvaliteten lider. Samtidig er der på grund af den stigende variation af former, størrelser og styktal behov for stadig større fleksibilitet. Den, der vil bevare sin konkurrenceevne, skal fleksibilisere og frem for alt også automatisere sine processer. Med Bending Cell fra Bystronic kan begge krav forenes.

Den fuldautomatiske bukkecelle giver små og store produktionsvirksomheder maksimal effektivitet og fleksibilitet i bukkearbejdet. Takket være modulopbygningen kan Bending Cell tilpasses individuelt til virksomhedens behov. Bukkecellen er velegnet både til afvikling af joblister og til skiftende ordrer – fra små partier til store serier. Den manøvredygtige robot udfører bukkeopgaver fuldautomatisk og fejlfrit i kombination med high end-kantpressen Xpert eller Xpert Pro.

Tidsbesparelse gennem automatisering

Bending Cell reducerer manuelle indgreb til et minimum og får det maksimale ud af de tilgængelige ressourcer. Den 7-aksede robot skifter ikke bare automatisk gribere og bukkeværktøjer, den ved også, hvordan den skal afvikle en ordre så effektivt som muligt: Den intelligente software beregner automatisk den optimale rækkefølge for de benyttede bukkeværktøjer ved hver eneste jobliste. Derved muliggøres en tidsbesparelse på op til 30 procent.

Efter den initiale offline-programmering arbejder Bending Cell helt autonomt. Mens robotten er beskæftiget med bukkearbejdet, kan medarbejderne bruge tiden på andre opgaver – hvad enten det er tilføring eller fjernelse af plader og emner eller betjening af laserskæremaskinen eller svejseanlægget. I mellemtiden realiserer Bending Cell pålideligt standardværdierne. Ubehagelige overraskelser ved kvalitetskontrollen hører fortiden til med Bending Cell, for takket være korrektionsfunktionen har bukkecellen en meget høj gentagelsesnøjagtighed: Det første emne er lige så perfekt som emne nr. 1000.

MM Award på EuroBLECH 2018

På EuroBLECH 2018 blev Bystronics Bending Cell belønnet med en MM Award. Fagjuryen bag magasinerne «blechnet» og «MM Maschinenmarkt» blev i den forbindelse især overbevist af konceptet bag den nye bukkeautomatisering. I begrundelsen fremhævede juryen Bending Cell: «Processer, som hidtil har været udført manuelt, bliver nu automatiseret. Det gælder også skift af værktøj og job. Dette sikrer en fuldstændig automatisk produktion 24/7.»

Del siden

Del siden