BySoft7_software_computer.jpg

Digitalisering in de plaatbewerkingsindustrie Digitalisering is allang gemeengoed geworden, ook in de plaatbewerkingssector. In het Duitse vakblad “Blechnet” en ook op “blechnet.com” leggen vier systeemleveranciers uit wat er nu al mogelijk is, wat belangrijk is bij de introductie van digitale procesketens en welke voordelen dit voor gebruikers biedt. Alberto Martínez, hoofd van het Competence Center Software Services bij Bystronic Laser AG in Niederönz, Zwitserland, kon aantonen dat Bystronic een van de leiders is op dit gebied.

Flexibiliteit en acceleratie, schaalbare oplossingen en een duidelijke focus op de klant. Dit zijn de sleutelwoorden waarvan Alberto Martínez denkt dat ze - met behulp van digitalisering - de toekomst van de plaatbewerkingsindustrie zullen bepalen. Zijn uitspraken uit het artikel:

“Eén ding is zeker: digitalisering kan op elk proces worden toegepast, en de plaatwerkindustrie vormt daarop geen uitzondering. Door flexibiliteit en acceleratie te bieden, stellen digitale tools - en digitale systemen in het bijzonder - bedrijven in staat zich aan te passen aan de steeds veranderende omgeving van productieprocessen. Dit betekent dat gedigitaliseerde systemen de aanpassing aan veranderende situaties vergemakkelijken en versnellen”, zegt Alberto Martínez.

Alberto Martínez ziet ook voordelen voor de individuele medewerker: “Kortere reactietijden en verrijkte informatie leiden tot hoger opgeleide en productievere medewerkers. Dit maakt nauwkeurigere beslissingen mogelijk die effectiever kunnen worden aangepast aan een veranderende omgeving."

Bystronic legt ook een duidelijke focus op de klant bij het ontwerpen van haar systemen. “Als klant zou ik van de fabrikant verwachten dat hij mij begeleidt met betrekking tot de digitalisering binnen mijn eigen bedrijf en het verbeteren van mijn processen en de toegevoegde waarde voor mijn eigen klanten”, zegt Martínez. Op basis van de manier waarop ze werken, de volwassenheid en structuur van hun processen, hun benadering van productie of het digitale bewustzijn van hun werknemers, moeten gebruikers ervoor zorgen dat de systeemfabrikant een aanbod doet dat aansluit bij hun behoeften. “We moeten onze mentaliteit aanpassen en ons meer richten op applicatiegebruikers dan op softwaregebruikers”, voegt hij toe.

Bystronic biedt ook schaalbare oplossingen die machines, automatisering en software integreren om klantspecifieke materiaal- en datastromen te implementeren. "Dankzij ons modulaire portfolio zijn we al in staat om elk type project te realiseren, van individuele machine- en softwaretoepassingen tot en met de volledig geautomatiseerde en geïntegreerde slimme fabriek", benadrukt Martínez. Het portfolio van het Zwitserse bedrijf omvat ook een aantal AI-toepassingen, voornamelijk op het gebied van snijtechnologie. Door het concept van "adaptieve planning" toe te passen, worden de uit te voeren taken op een intelligente manier gepland en automatisch opnieuw geconfigureerd indien nodig vanwege een externe oorzaak zoals een machinestoring, onverwachte fouten of dringende taken.

Lees het volledige verhaal in «Blechnet» 5/2020 (alleen in het Duits)

(Bron: tijdschrift "Blechnet", 23 oktober 2020 | Auteur: Annedore Bose-Munde)

Informatie

tijdschrift "Blechnet", 23 oktober 2020

Annedore Bose-Munde

Pagina delen

Informatie

tijdschrift "Blechnet", 23 oktober 2020

Annedore Bose-Munde

Pagina delen

Gepubliceerd